Tyskland-Holland-Belgien-Frankrig og retur.

Sønderborg. Herfra startede vores sommertur.
besøg af børnebørn
Morgenmad på turen. Cirkeline kikker også med
Med tidevand ud mod byen BremerHaven.
blev en dag i BremerHaven Besøgte SEA SAIL

Klargøring af båden.

År 2014 

Foråret er på vej, og vi håber båden bliver klar, så den kan blive sejlet til Sønderborg.

Båden har fået nyt større badeværelse, alt er blevet malet, både udenpå og inden bords.

Nyt tæppe over alt, den er bare så flot. Det var i foråret 2014, hvor vi ikke kom afsted.

År 2015.

Nu er vi klar, hele foråret er der arbejdet intens på båden, vand og dieseltanke er skiftet, varmt vand er installeret og en masse små finesser er ordnet.

 

 

Den 14 Maj, kl 6.30 sejlede Leif afsted fra Frederikssund. Inden han gik ud i Kattegat blev motor og olie tjekket, derefter sejlede han til Fredericia. Den 15 maj. Kl 5 gik turen videre, efter tjek af motor, han sejlede til Sønderborg hvor jeg var kørt til med Cirkeline. Den 16 maj. Vi fik besøg, to gange den dag. Først Leif søster og svoger til eftermiddags kaffe
Til aften kom Thomas og drengene, det var aftalt at de skulle komme og overnatte, rigtig hyggeligt
Den 17 maj. Efter morgenmaden, kørte Thomas og drenge til Dybbøl mølle, og vi cyklede dertil. Vi gik en tur på skanserne og så på møllen, derefter var det tid til at vinke farvel og på gensyn i løbet af sommeren. Den 18 maj. Vi blev i Sønderborg, cyklede lidt rundt og så på byen, vejret er koldt nær frost om natten.
Den 19 maj. Vi stod op kl 5 og sejlede afsted kl 5.30. Vejret er fortsat koldt og blæsende. Da vi kom til sluserne, Holdenau/Kiel var kun de store sluser i brug, derfor en del ventetid, vi ventede ca 1 1/2 time. Vores tur gennem slusen gik uden problemer, vi har ikke glemt det med at sejle gennem sluser. På vejen til Rendsburg fik vi ca. 1 times ventetid, en masse røde lys, alle der sejlede i samme retning som os holdt ind til siden, så en stor fragt båd kunne sejle forbi.
Den 20 maj. Vi blev i Rendsburg, og båden fik sat navn på. JOSEPHINE.
Flot ser det ud. Nu er vi klar til at sejle ned igennem Europa.
Den 21 maj. Vi sejlede afsted kl 7.30, fra Rensburg, en del byger om formiddagen, nogle strækninger er ret kedelige. Da vi kom til slusen i Brunsbuttel ventede vi 5 min, så kunne vi komme igennem. Da vi sejlede ud i Elben som er en tidevands flod, fik vi 2 timer med modstrøm, hvor efter tidevandet vendte og det gik stærkt med at komme til Otterndorf.
Vi overnattede i Ottendorf, da vi skal igennem en sluse, man kun kan komme til ved neutral vandstand. Den 22 maj. Vi sejlede fra havnen og hen til slusen, hvor vi ventede ca 1/2 time så var det muligt at sejle ind. Der kom en del andre både, bl.a en dansk båd lige bag os, som vi fik en hyggelig snak med.
Vi sejler nu på Hadelner kanalen, ca 3 km før byen Bedakesa var en tillægs bro ude i naturen, noget vi rigtig godt kan li' at benytte, så der lagde vi til. Cirkeline synes også det var dejligt at komme ud i det fri.
Vi cyklede en tur til byen, gennem et flot natur område med en masse fugle. Vejret er blevet bedre, ingen regn og blæst, så da vi kom tilbage Kom grillen frem.
Vi sejlede med tidevandet ud mod floden, mærkeligt at se på bådene der er parkeret i mudder langs med bredden.
Den 23 maj. Vi sejlede tidligt afsted, skulle gerne nå til slusen, lige før Bremerhaven by, inden lavvande.en smuk sejltur der til men ærgeligt med regn og stadigt koldt vejr.
Den 24-5. Vi blev i Bremerhaven, gik i Zoo, var i Tårnet Sea sail og til aften cyklede vi til Wremen, hvor vi besøgte en lille Fiske restaurant, Fiskerstube, der laver fremragende mad.
Den 25 maj. Dagen startede med tjek af moter og filter. Vi fik diesel og vand på tankene. Derefter var det bare og vente til tidevandet var gunstigt, Lige før den vendte fra lavvande til højvande, da vi skulle ind af floden Weser til bifloden Hunte. Flot tur.
Vi sejlede til Oldenburg, en lille havn nær centrum. En lille dame kom hen og hilste på, hun kunne en lille smule dansk, vi synes hun var god til det danske, hun fortalte at hun havde holdt meget ferie i dk, og at hun efterfølgende fik undervisning i dansk. Vi gik i byen og spiste nogle flotte burger til aften.
Den 26 maj. Efter vi havde handlet sejlede vi hen til en sluse der lå lige uden for byen, så havde vi 3 timer på Kustenkanal, før vi kom til Elisabeth Fehn kanal. Man skal være opmærksom på indsejlingen, den var ikke så tydelig. Da vi kom til første bro stod der åbnings tider, kl8 og et tlf nr. Da kanalen er en historisk gammel kanal, så vi en del skilte med bevar kanalen, det håber vi de får held med. Vi ringede og meldte vores ankomst og fik besked på at være klar næste morgen kl 8. Vi cyklede en lang tur (26km)
Vi havde den samme mand til at åbne alle sluser og broer på hele kanalen. En rigtig hyggelig og smuk tur.
Den 27maj. Vi spiste morgenmad og var klar kl.8 Det tager 4 timer at sejle igennem den skønne gamle kanal. Da vi er ved at være ude af kanalen fornemmer Leif der er noget galt med skruen, ind til en bro og rigtig nok, noget plastik har snoet sig rundt om den. Heldigvis kunne Leif nå det fra badepladtformen. Vi sejlede med tidevandet ud af floden Ems, til byen Leer, her var der ventetid for at komme igennem slusen ind/op til byen. Billed af båden er et muligt emne som bygge projekt synes Leif.

Fortsæt på siden Holland

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.04 | 10:52

Hej Leif det ser hyggeligt ud

...
28.12 | 19:00

Vi købte en større Kempala stålbåd i starten af sept,
Solgte de to andre både, midt i sept. startede vi på at sejle den mod DK, kom kun til Groningen, hvor d er

...
28.12 | 17:25

Hej dejlig tur i har været på vi har sejle på kanaler fra 2007 har haft fast ligge plads i Elburg NL .nu ligger vi Horsens hvor vi bor i båden .

...
20.01 | 18:36

fordi det er mig der har lavet den

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE